M2M

M2M-LØSNINGER

M2M er en forkortelse for ”machine to machine”. M2M går ud på, at du sætter et simkort i en maskine, hvilket kan bruges til en række forskellige formål. Eksempler herpå kan være GPS-overvågning, alarmsystemer, betalingsanordninger, modemmer, m.m. Hos COMTALK er vi specialister i M2M-løsninger og vi hjælper både privat- og erhvervskunder med at opsætte den rette M2M-løsning.

VÆLG M2M FREMFOR ALMINDELIGT SIMKORT

Mange har blot almindelige simkort med et tilhørende abonnement til at sidde i maskinen, hvilket som udgangspunkt kan fungere fint, dog prisen kan være unødvendigt høj, da man i mange tilfælde betaler for et tilhørende abonnement. De fleste maskiner kommunikerer kun med meget små mængder data, hvilket eksempelvis er tilfældet for de fleste alarmer. Derfor er det ganske enkelt spild, hvis man betaler for unødige mængder data i ens abonnement. Hos COMTALK vil vi derfor gerne hjælpe dig med at finde den rigtige løsning.


EKSEMPLER PÅ M2M-LØSNINGER

M2M-løsninger anvendes som nævnt både af private og erhverv. Her bringer vi
et par konkrete eksempler på, hvordan en M2M-løsning kan se ud.


Alarmsystemer

En række alarmer fungerer ved hjælp af et SIM-kort, der kommunikerer en besked ud til dig eller alarmcentralen, såfremt alarmen udløses. Så snart alarmen udløses, sendes der oftest et opkald eller en besked, hvilket gøres ved hjælp af et M2M-simkort.

BETALINGSSYSTEMER

Hver gang du kører dit betalingskort igennem en betalingsanordning, kommunikereres transaktionen videre via et SIM-kort. Dette er igen et eksempel på en M2M-løsning, du støder på i din hverdag.

HOLD ØJE MED VIRKSOMHEDENS BILER

Flere større virksomheder med en tilhørende flåde af firmakøretøjer og maskiner har installeret M2M-simkort i disse. Dette muliggør, at du altid kan overvåge positionen på disse, hvilket eksempelvis kan hjælpe dig ved et vildfarent køretøj, en forsvunden maskine eller lignende.